CIZ normeringsonderzoek

Welkom bij het normeringsonderzoek 2017foto-afdruk - moment opname van uw organisatie

Op deze pagina geven we nader uitleg over de tijdmeting die zal plaatsvinden binnen CIZ. Tevens tref je een aantal handreikingen aan om het meten zo goed mogelijk te laten verlopen.
Doel van de meting is het vaststellen de norm voor de verschillende activiteiten die op de afdelingen plaatsvinden.
Het eindresultaat is een overzicht per product en op medewerker niveau met daarin heldere, duidelijke en gedragen normtijden voor de verschillende activiteiten.

Wat gaan we doen?

Gedurende een periode van 4 weken gaan verschillende medewerkers van CIZ (ongeveer 130 in het totaal) een continue tijdstudie uitvoeren. Hierbij leg je alle activiteiten die je op een dag doet vast in een speciale tool, AccentPro. Accent Organisatie Advies ondersteunt CIZ bij dit onderzoek en stelt AccentPro ter beschikking.

Training

Voor de medewerkers zijn voorgaand aan de meet periode op kantoor trainingen gegeven in het gebruik van de AccentPro app. De presentatie van deze ‘trainingsessie’ kun je bekijken door op de bijgaande link te klikken: downloaden

Activiteitenlijst

Per medewerker niveau is een meetprofiel gemaakt. In dit document tref je aan welke activiteiten onderscheiden worden in het onderzoek. Tevens is per activiteit een korte omschrijvingen gegeven, zodat je duidelijk weet wat onder de activiteit wordt verstaan. Naast de activiteiten die specifiek zijn voor het medewerker niveau, zijn er een aantal activiteiten die voor alle medewerkers gelden. In aanvulling op onderstaande lijsten hebben we een bestand met veel gestelde vragen over het meetprofiel samengesteld, deze wordt regelmatig bijgewerkt. De laatste versie van de FAQ kun je hier downloaden.

Door te klikken op het medewerker niveau in de lijst hieronder, krijg je de juiste lijst te zien.

Let op: Op vrijdag 17 november is een wijziging doorgevoerd in de manier waarop telefoontjes worden geregistreerd, dit gaat vanaf nu zoveel mogelijk via de verstoring knop. Dit wordt in de loop van de ochtend verwerkt in onderstaande lijsten en er wordt een e-mail over rondgestuurd.

Handleiding AccentPro

Voor het onderzoek maken we gebruik van AccentPro. Deze app is geïnstalleerd op een telefoon die je ter beschikking is gesteld door CIZ. Hieronder tref je een kort instructiefilmpje aan. Let op: het instructiefilmpje is gemaakt op een Android toestel. Aangezien bij CIZ gebruikt wordt gemaakt van iPhones, is de look & feel iets anders. Echter de in te vullen velden etc. zijn hetzelfde.

Handleiding
Naast het instructiefilmpje, kun je met de bijgaande link de handleiding voor Accent Pro downloaden.

Wijzigingen
Mocht er tijdens het meten iets niet goed zijn gegaan met het registreren van een activiteit, dan kun je dit doorgeven door middel van het wijzigingsformulier.  Je kunt het formulier hier downloaden.

Helpdesk

Mocht je nog vragen hebben, problemen met AccentPro hebben of ben je niet zeker hoe je een activiteit moet registreren dan kun je contact opnemen met onze helpdesk. Wellicht is je vraag over het meetprofiel al gesteld en staat die in de veelgestelde vragen onder het kopje Activiteitenlijsten hierboven.

We hebben ook een lijstje met veelgestelde (technische) vragen over de app, die kun je hier downloaden. Kom je er nog niet uit dan kun je de helpdesk bereiken via CIZ@accentadvies.nl of voor urgente zaken via 035 69 20 108 of 06 – 255 90 474.

De helpdesk is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 07.30 tot 18.00 uur.

Heb je werk inhoudelijke vragen, dan kun je deze het beste stellen aan Wim Stout. Je kunt hem bereiken via wim.stout@ciz.nl