Bekwamen

Een snel veranderende omgeving

Tegenwoordig moet u als manager vaak beslissingen nemen waarbij financiën een belangrijke rol spelen. Kunt u de financiële gevolgen van veel van de voorstellen en beslissingen die u dagelijks neemt goed overzien? Hoe richt u de financiële aansturing in?

In de snel veranderende financiële wereld is het niet altijd eenvoudig om de benodigde kennis bij te houden. Accent Organisatie Advies heeft een aantal methoden om uw financiële kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te tillen, of u nu op een financiële afdeling werkt, of op de werkvloer te maken heeft met begrotingen en budgetten.

On the job

Bij Accent Organisatie Advies geloven we dat financiële kennis in alle lagen van de organisatie aanwezig moet zijn. Dit betekent dat wij bij onze advies en interim opdrachten tijd vrijmaken om onze kennis over te dragen binnen uw organisatie, zodat uw medewerkers er zelf mee aan de slag kunnen gaan.

Een goed voorbeeld van deze werkwijze is ons Controller-op-Maat concept. Hierbij voert onze adviseur een deel van de werkzaamheden van de controller uit, zodat de organisatie de activiteiten in de toekomst zelf kan uitvoeren.

Trainingen

Finance management training

Onze trainingen geven u de mogelijkheid om snel specifieke kennis op een bepaald deelgebied op te doen. De trainingen zijn zo gestructureerd dat u deze kennis direct in de eigen organisatie kan toepassen.

Ervaren trainers verzorgen de trainingen van Accent Organisatie Advies. Deze trainers hebben meerdere jaren praktijkervaring op het gebied van Finance Management. Hierdoor kunnen zij de trainingen verrijken met praktische inzichten uit verschillende sectoren. Zo kunt u leren van de ervaringen van andere organisaties.

Simulatiespel

Een snelle en leuke manier om de bewustwording van de uitdagingen binnen financieel management  te vergroten is het spelen van een simulatiespel. Tijdens het spelen worden de deelnemers uitgedaagd om als CFO strategische keuzes te maken, waarbij goed gekeken moet worden naar de financiële impact van deze keuzes.

Hierbij worden ze zich direct bewust van het belang van een goede financiële aansturing binnen een organisatie. De simulatiespellen van Accent Organisatie Advies worden sectorspecifiek aangeboden, zodat ze goed aansluiten op de dagelijkse realiteit van de deelnemers.