Borgen

Finance Management als borg voor uw strategie

Finance Management krijgt een steeds proactievere rol in de aansturing van organisaties. Daarnaast behoudt Finance Management zijn rol als borg voor strategische plannen en verandertrajecten.

Hiervoor is het noodzakelijk dat de financiële cijfers goed aansluiten bij wat er in de organisatie gebeurt en dat monitoring en sturing plaatsvindt op de punten die van materieel belang zijn voor het waarmaken van uw strategie. Zodat het management en de medewerkers gemotiveerd worden door en gewaardeerd worden voor hun bijdragen aan de organisatie en haar klanten.

Er zijn verschillende soorten borgen die uw nieuwe werkwijzen helpen vasthouden. Denk aan:

  • KPI dashboard
  • Management Accounting
  • Performance contracten
  • Plan, Do, Check & Act (PDCA)

Daarnaast zijn procedures en werkinstructies en cultuur en gedrag uiteraard belangrijke elementen die bijdragen aan het borgen van ingezette veranderingen.

Voor een klant in de IT dienstverlening hebben we
een set KPI’s opgesteld voor de
financiële maandrapportages.
finance-management-it-services

 

Vasthouden aan de ingezette koers en bijsturen wanneer nodig
Accent streeft er altijd naar de zelfredzaamheid van haar klanten dusdanig te ontwikkelen dat de organisatie ook na een intensievere samenwerking de ingezette koers vasthoudt en ook bij wijzigende omstandigheden proactief de interne processen aanpast aan nieuwe situaties.

Als steun in de rug bespreken onze adviseurs graag op periodieke basis wat u tegenkomt op uw pad en waar u tegenaan loopt om ervoor te zorgen dat de opgedane kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk ‘inslijten’. Wanneer het nodig is kunnen onze adviseurs op interim basis zorgdragen voor implementatie van de Finance oplossingen.