Bekwamen

Kracht van de medewerker versterken

Blijvend verbeteren hangt in grote mate af van de betrokkenheid van de medewerkers. Betrokkenheid is niet voldoende; medewerkers moeten ook in staat gesteld worden om verbeteringen daadwerkelijk op te pakken. Wij leren uw medewerkers hoe zij gezamenlijk hun dagelijkse verbeter uitdagingen op een gestructureerde manier kunnen benaderen.

‘Anders leren kijken’ naar de werk(plek) is de belangrijkste uitkomst van de bewustwordingsfase. Wilt u de prestaties van uw processen verbeteren en de kracht van uw medewerkers optimaal benutten, dan is het zinvol dat de medewerkers zich bekwamen in het gebruik van de voor hen relevante Lean Six Sigma technieken. Eenmaal bewust en bekwaam kunnen zij echt effectief aan de slag gaan met de kansen die er liggen.

Zelfstandig en bekwaam opereren

Onze doelstelling is om uw medewerkers zo snel mogelijk zelfstandig te laten werken met verbetertechnieken. Zij moeten het verbeterwerk doen. Op een pragmatische wijze gaan wij met teams aan de slag om met behulp van Waardestromen, Makigami’s, Kaizens en PDCA cycli verbeteringen in kaart te brengen en te realiseren. De medewerkers laten ervaren hoe het ook kan in combinatie met de juiste training is belangrijk voor succes.

Praktische acties op de werkvloer

Als leidinggevende speelt u een cruciale rol in het bekwamen van uw medewerkers. Samen kunnen jullie de volgende mogelijkheden bekijken:

  • Wat gebeurt er op de ‘werkvloer’?
  • Waar zitten de verspillingen?
  • Waar zien jullie mogelijke verbeteringen?
  • Wat is de juiste aanpak?

Wij ondersteunen en begeleiden u en uw team in deze fase, met als doel om snel de eerste resultaten zichtbaar te maken en een positief gevoel te creëren

Training Organisatie Advies
‘Tell me and I forget, teach me and I remember, involve me and I learn’

Benjamin Franklin

 

Lean training

We bieden diverse Lean trainingen aan, waarin uw medewerkers leren zelf aan de slag te gaan met Lean Management. De Lean trainingen hebben een goede balans tussen theoretische en praktische oefeningen, waardoor terug op de ‘werkvloer’ snel zelfstandig resultaat behaald kan worden.