Lean Basis

Lean Basis training

Uw organisatie heeft te maken met klanten die steeds meer eisen. Ze verwachten een uitstekende kwaliteit en snelle levering tegen zo laag mogelijke kosten.

  • Hoe vergroot ik de toegevoegde waarde voor mijn klant?
  • Hoe verhoog ik de kwaliteit binnen mijn organisatie?
  • Waar in mijn organisatie voeg ik daadwerkelijk waarde toe voor mijn klant?
  • Hoe realiseer ik een beter resultaat?
 escalate-263117-m

Tijdens de Lean Basis training krijgt u inzicht in hoe Lean Management u kan helpen bij het realiseren van deze uitgangspunten. Aan de hand van diverse voorbeelden uit de praktijk krijgt u inzicht in de meest gehanteerde Lean Six Sigma technieken. U leert deze technieken gelijk toe te passen op uw eigen situatie.

U gaat aan de slag met het identificeren van activiteiten en processen die geen waarde aan uw product of dienst voor uw klant toevoegen. Eén van de onderdelen is ons Lean simulatiespel waarin theorie en praktijk elkaar raken.

Hoe helpt het u in uw dagelijks werk?
Door deze training bent u in staat om de basisprincipes van Lean Management toe te passen in uw dagelijks werk. Na afloop van de training:

  • Herkent u door procesgericht denken de verspillingen in uw organisatie
  • Kunt u de Lean vertaalslag naar uw eigen werkomgeving maken
  • Kunt u direct met een aantal Lean technieken aan de slag in uw organisatie
  • Heeft u zicht op de ‘do’s & don’ts’ bij een Lean implementatie
  • Bent u enthousiast over Lean en wilt u er direct mee aan de slag

Mocht u de basisprincipes van Lean Management al onder de knie hebben, dan is de Lean Expert training wellicht geschikt voor u.

De Lean Basis training is speciaal ontwikkeld voor iedereen die de grondbeginselen van Lean Management wil gebruiken in zijn/haar dagelijks werk en/of actief wil deelnemen in Lean werkgroepen. Denk bijvoorbeeld aan: productie-, zorg- of kantoormedewerkers, groepsleiders of afdelingsmanagers.

STUUR NAAR_2

Lean of Six Sigma?

Er bestaan veel overeenkomsten in de gebruikte verbetertechnieken binnen Lean Management en Six Sigma. In onze Lean trainingen besteden wij aandacht aan probleemoplossende technieken die zowel in Lean Management als in Six Sigma worden toegepast.

Wij besteden in onze trainingen veel aandacht aan de Lean principes en verandermanagement, omdat wij geloven dat het belangrijk is om primair de aandacht te leggen bij het in beweging krijgen van de medewerkers in de organisatie. Daarnaast besteden we aandacht aan de Lean en Six Sigma methoden en technieken.

De methoden en technieken zijn hulpmiddelen die de medewerkers kunnen gebruiken: de ‘gereedschapskist’. De gereedschapskist bevat statistiek, maar ook veel technieken die voor de meeste mensen eenvoudiger zijn toe te passen. Daarom besteden we in onze training minder tijd en aandacht aan het gebruik van statistiek en ‘Minitab’.