Trainingsmodules

Lean Management trainingsmodules

Kantoor -tafel voor incompany trainingWilt u snel met een specifiek Lean onderdeel aan de slag of dieper ingaan op een onderwerp uit een eerdere training? Hiervoor hebben wij een aantal praktische Lean modules ontwikkeld. In een intensieve sessie van een halve dag wordt een groep medewerkers getraind op een specifieke Lean techniek.

Daarnaast is het mogelijk om een module te volgen waarin alleen het Lean simulatiespel wordt gespeeld en de link naar de eigen organisatie wordt gelegd.

Een overzicht van onze losse modules:


Lean Management Awareness Simulatiespel

simulatiespel De potentie van Lean Management wordt het beste gezien door het zelf te ervaren. In onze Lean workshop ervaart u door middel van een spelsimulatie het effect van verspillingen in processen. De processen worden geanalyseerd en verbeterd waardoor u zult ervaren op welke wijze Lean een positief effect kan hebben op uw bedrijfsvoering.

Deze laagdrempelige in-company workshop kan door iedereen in uw organisatie gevolgd worden. De workshop is ook goed geschikt voor teambuilding sessies.

Duur: 4 uur
Groepsgrootte: minimaal 4 deelnemers – maximaal 40 deelnemers
Vorm: In-company

Meer over simulatiespellen


Lean voor Management (Lean implementatie aanpak)

Als Lean goed wordt toegepast in een organisatie, is er sprake van een breed gedragen management aanpak. Om dit te realiseren behandelen de deelnemers in deze module de onderstaande vragen, ondersteund door een ervaren trainer.

  • Hoe koppel je strategie en Lean doelen aan elkaar?
  • Hoe kan Lean een andere mindset creëren bij een brede groep mensen in de organisatie?
  • Hoe krijg je mensen ‘in beweging’?
  • Wat kun je als management wel en vooral ook beter niet doen?

Onder het motto ‘bezint eer gij begint’ nemen wij u mee op een Lean implementatie reis.

Duur: 4 uur
Vorm: In-company (eventueel in combinatie met een Lean Awareness Simulatiespel)


5S op de werkvloer (focus op inventariseren verbeterpotentieel)

Enthousiasmeer uw medewerkers en creëer energie op de werkvloer. Na een korte uitleg over 5S gaan uw medewerkers de werkvloer op om verbeterpotentieel in kaart te brengen met behulp van onze Accent Pro verbeter app.

Uit ervaring weten wij dat dit in korte tijd resulteert in tientallen praktische verbeterideeën. Na een korte analyse gaan we met uw medewerkers terug naar de werkvloer om een aantal praktische 5S verbeterideeën daadwerkelijk uit te voeren, zodat uw medewerkers zien dat zij veel meer kunnen veranderen dan zij dachten.

In een eventuele terugkomsessie besteden wij vervolgens aandacht aan standaardisatie en borging van de aanpassingen.

Duur: 4 uur + 4 uur (optioneel)
Vorm: In-company


Kaizen uitvoeren (waardestroom en verspillingen in kaart brengen)

  • Hoe voer je een Kaizen uit?
  • Waar moet je rekening mee houden?
  • Hoe breng je een waardestroom goed in beeld?

Aan de hand van een door u ingebrachte case uit de praktijk, dringen we met de deelnemers in korte tijd door tot de kern van het probleem en stellen we vast welke mogelijke oplossingsrichtingen er zijn. Bij voorkeur doen we dit op de werkvloer, zodat we de verbeterideeën gelijk kunnen toetsen.

Duur: 4 – 8 uur (afhankelijk van de gekozen casus)
Vorm: In-company

Meer over Kaizen


Tijdstudie analyses

Meten is weten! Het objectiveren van verspillingen is belangrijk, zodat verbeteringen geïnitieerd worden op basis van feiten. Tijdstudie analyses kunnen helpen om een situatie voor uw medewerkers of uw management inzichtelijk te maken.

Als het mogelijk is laten wij de medewerkers tijdens deze training ter plekke een aantal metingen uitvoeren om hen de opzet van een tijdstudie en de principes van het meten snel eigen te maken.

Met behulp van onze Accent Pro tijdstudie software en een goede training bent u na afloop in staat om zelf tijdstudies op te zetten en metingen uit te voeren.

Duur: 8 uur
Vorm: In-company

Meer over tijdstudies


Kosten

Voor meer informatie met betrekking tot de Lean trainingsmodules kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Accent Organisatie Advies heeft een CRKBO registratie, waardoor wij trainingen BTW vrij kunnen aanbieden.