Lean scans

Lean scans | Zien is geloven

Bij het bouwen van een business case voor een Lean implementatie is er vaak behoefte aan een snelle evaluatie van de kansen die er liggen in de organisatie. Vaak is zo’n scan ook een mooi startpunt voor het betrekken van medewerkers bij Lean Management om hen te leren zien waar de kansen in de organisatie liggen.

beslissingen-nemen-kleinSamenwerken aan gedragen beeld van de organisatie
Omdat Lean Management een aanpak is die vanaf de werkvloer dient te ontstaan en te groeien heeft het onze voorkeur om een scan uit te voeren in samenwerking met management en medewerkers van uw organisatie. Ons doel hierbij is om draagvlak te creëren en gebruik te maken van bestaande kennis en expertise.

Wij kijken bij een scan naar de volgende zaken:

  • Hoe helder is de strategie van de organisatie terug te vinden in de prestaties, het gedrag, de structuur en de processen?
  • Hoeveel verspillingen zijn er zichtbaar door op een ‘Lean manier’ naar uw processen te kijken?
  • Hoe werkt uw ‘supply chain’ samen met de organisatie om waarde te creëren?
  • Hoe worden medewerkers betrokken bij het aanpakken van verbeteringen?

Onze aanpak

Onze aanpak bestaat uit een aantal korte interactieve acties die snel tot de essentie komen van de kansen voor de organisatie. Wij gebruiken hierbij een assortiment van technieken en Accent tools:

Binnen een week of twee hebben wij een redelijk compleet beeld van de organisatie gekregen, inclusief het verbeterpotentieel.

Wat levert het op?

Waarschijnlijk wil u graag weten hoeveel resultaat er behaald kan worden door het invoeren van Lean Management. Een vraag die wij graag in samenspraak met u beantwoorden door een Challenge sessie te organiseren. In de Challenge sessie zullen bevindingen en aannames worden besproken om tot een gedragen beeld te komen van de omvang van kansen die er liggen. Ook zullen de voorwaarden voor een succesvolle verandering aan bod komen.