Haal meer rendement uit de audit functie

Sinds de introductie van de Woningwet is het control framework bij de meeste woningcorporaties verder geprofessionaliseerd. Aangezien de meeste corporaties het ‘three lines of defence’ model gebruiken als basis – zoals ook door Aedes geadviseerd – groeit daarmee de aandacht voor de audit functie. Met onze adviseurs haalt u daar meer rendement uit.

Onze audit tips

De audit functie is in het ‘three lines of defence’ model de onafhankelijke 3e lijn. Door de audit functie effectief in te richten, kunnen corporaties profiteren van een betere besturing en beheersing van de organisatie, maar ook van een besparing van kosten. Op basis van de praktijkervaring van onze adviseurs hebben wij een aantal concrete tips uitgewerkt om meer rendement te halen uit de audit functie. Lees ons artikel voor alle tips.

Onze expertise

Heeft u uitdagingen met de inrichting van de ‘3 lines of defence’ of de kwalitatieve invullingen van de audit functie? Accent Advies kan u ondersteunen. De adviseurs van Accent Advies hebben een brede ervaring op het gebied van Risicomanagement en Auditing. Wij kijken met een integrale blik en hebben een praktische insteek. Wij kunnen u onder andere ondersteunen bij

  • Inrichting van de audit functie (beleid, kaders, aanpak)
  • Definiëren van de Audit Universe en uitwerken Audit planning
  • Uitwerken van de audit aanpak (audit programma, rapportage sjabloon)
  • Uitvoeren van audits
  • Training en coaching

Wilt u meer weten over het verhogen van rendement van de audit functie? Neem contact op met Marc Breij, 06-1323 2548.