Simulatiespellen

Vergroot het bewustzijn van uw medewerkers met serious gaming

Serious gaming wordt meestal gezien als videogames waarbij het vermaak een grote rol speelt, maar niet het uiteindelijke doel is. Maar ook simulatiespellen kunnen gezien worden als serious games. In alle gevallen is het doel om op een leuke, toegankelijke en overtuigende manier kennis over te dragen en praktische vaardigheden te leren. De simulatiespellen van Accent Advies zijn ontwikkeld om het bewustzijn van medewerkers in de organisatie te vergroten. Het is een snelle, leerzame en vooral ook leuke, manier om kennis te maken met te impact en mogelijkheden van soms taaie onderwerpen als risicomanagement, lean management en de AVG. Onderwerpen waar niet alle medewerkers direct enthousiast mee aan de slag gaan.

Leuker en makkelijker

Uit onderzoek komt steeds vaker naar voren dat serious gaming het leren kan bevorderen. Zo kunnen simulatiespellen zorgen voor een hogere ‘self-efficacy’, een zelfsturende houding en een hogere motivatie. Op deze manier is het niet alleen leuker in vergelijking met de traditionele manier van leren, maar gaat het met behulp van simulatiespellen ook veel gemakkelijker.

Hoe in te zetten?

Een simulatiespel kan ingezet worden als onderdeel van een teamsessie, gewoon omdat het leuk is én omdat het een makkelijke manier is om met elkaar in gesprek te komen. Een spel duurt gemiddeld 2,5 – 3 uur met een minimale groepsgrootte van 8 personen. Wij maken de simulatiespellen op maat voor uw organisatie, zodat de voor u belangrijke thema’s goed worden belicht. Hieronder treft u per onderwerp een overzicht aan van onze simulatiespellen.

Risicomanagement simulatiespellen

AVG Simulatiespel 2,5 – 3 uur min. 8 personen
Risicomanagement bij woningcorporaties 2,5 – 3 uur min. 8 personen
Risicomanagement bij financiële instellingen 2,5 – 3 uur min. 8 personen
Veiligheidsbewustzijn voor ziekenhuizen 2,5 – 3 uur min. 8 personen
Management Game Simulatiespel 2,5 – 3 uur min. 8 personen

Operational Excelllence simulatiespellen

Lean Lego simulatiespel (groot) 4 uur 8 tot 15 personen
Lean Lego simulatiespel (klein) 4 uur 4 tot 10 personen
Lean snelle basis 1 uur min. 15 personen

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze simulatiespellen? Maak een afspraak met Sander Boelen. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden voor uw organisatie.
Maak een afspraak