Case studies

Case studies uit de overheid

Een team samenstellen? Drijfveren bieden handvatten

Samen met een overheidsorganisatie hebben wij voor twee van hun teams het “ideale” team profiel opgesteld. Hier hebben wij het groepsprofiel drijfveren van de potentiele teamleden mee vergeleken. Dit gaf onmiddellijk inzicht in de potentiele kracht van het team en in de valkuilen en aandachtspunten.

Zo betrof één van de teams een nieuw op te zetten Innovatie team. Met als voornaamste taak: innovatieve ideeën ontwikkelen (gevoed door gele drijfveer). Direct daarna kwam het verbeteren, realiseren en implementeren (oranje) en het helpen en ondersteunen van de lijnorganisatie, samen implementeren van innovaties en verbeteringen (blauw/groen). Meer details weten? 


Tijdstudie / normeringsonderzoek in ZBO

Een grote ZBO (zelfstandige bestuursorganisatie) wilde haar administratieve en juridische processen normeren ten behoeve van een goede capaciteitsplanning en de jaarlijkse budgetaanvraag. Accent Organisatie Advies werd gevraagd dit proces te begeleiden, nadat een eerder uitgevoerd intern onderzoek niet het gewenste draagvlak had gekregen.

Na een gedegen voorbereiding van het onderzoek hebben ruim honderd medewerkers, verdeeld over vier locaties, hun eigen activiteiten gedurende vijf weken geregistreerd met onze real time tijdstudie software Accent Pro. Hierdoor waren wij in staat om dagelijks de online data te valideren en zijn ook de complexere processen met een doorlooptijd van meerdere dagen goed geregistreerd.