AVG Simulatiespel

Leer omgaan met de risico’s van de privacywetgeving

Om op een snelle, leerzame – en vooral ook leuke – manier kennis te maken met de impact én de gevolgen van de privacywetgeving (AVG) voor uw organisatie heeft Accent Advies een simulatiespel ontwikkeld dat zich volledig richt op dit onderwerp. Aan de hand van het AVG Simulatiespel leren de deelnemers op leerzame én ludieke wijze hoe iedereen zelf kan bijdragen aan het beheersen van de privacy risico’s. Het creëert bewustwording omtrent het belang van een adequate bedrijfsvoering, zodat voldaan kan worden aan de wetgeving. Tijdens het spelen worden de deelnemers uitgedaagd om de belangrijkste privacy risico’s te zien, afwegingen te maken tussen mogelijke maatregelen om deze te beheersen, en beslissingen te nemen over het al dan niet wegnemen van de privacy risico’s.

Het spel

Het AVG spel draait om een fictieve organisatie, met vier bedrijfsprocessen, die wordt geleid door een management team dat bestaat uit de deelnemers. Door het doorlopen van de bedrijfsprocessen, kan men geld en privacy labels verdienen. Het spel wordt gespeeld tegen andere organisaties. De organisatie met de meeste punten wint. De winnende organisatie heeft de privacy risico’s adequaat geïdentificeerd, de juiste maatregelen getroffen om de risico’s te beheersen, en het rendement gemaximaliseerd.  

Wat leert u?

Na het spelen van het spel hebben de deelnemers: 

  • Een groter bewustzijn van onderdelen van de AVG  
  • Kennis gemaakt met privacy risico’s en verspillingen in verschillende processen van uw organisatie  
  • Inzicht gekregen in mogelijke maatregelen om privacy risico’s te verminderen  
  • Met elkaar gediscussieerd over de AVG en de gevolgen hiervan op hun dagelijkse werkzaamheden.  

Hoe kunt u het spel inzetten?

Het spel kan ingezet worden als onderdeel van een teamsessie, gewoon omdat het leuk is én omdat het een makkelijke manier is om met elkaar in gesprek te komen over de gevolgen van de AVG in het dagelijkse werkMaar het spel kan ook goed ingezet worden om het bewustzijn over de risico’s met betrekking tot privacy levend te houden en de deelnemers een opfriscursus over de AVG te geven.  

Praktische informatie

  • Voor het spel reserveren wij 2,5 – 3 uur, inclusief discussie over eigen thema’s, die wij vooraf met u bespreken 
  • Aan het spel dienen minimaal 8 personen deel te nemen 
  • Tarieven beschikbaar op aanvraag, deze zijn onder andere afhankelijk van de groepsgrootte 
  • Het spel wordt bij u op locatie gespeeld
  • Deelnemers aan de training kunnen 2 PE punten verkrijgen in het kader van het verrichten van permanente educatie activiteiten 
  • Accent Advies heeft een CRKBO registratie waardoor wij, indien gewenst, de training btw-vrij kunnen aanbieden 

Meer informatie?

Wilt u meer weten hoe ons AVG Simulatiespel uw medewerkers bewuster maakt van de risico's rond de privacy wetgeving? Download dan bijgaande brochure of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.
Download brochure