Lean Simulatiespel Bewustwording (klein)

Ervaar de voordelen van Lean Management

Om op een leerzame – en vooral ook leuke – manier te ontdekken wat Lean Management betekent voor een organisatie en je eigen werk heeft Accent Advies een simulatiespel ontwikkeld dat zich volledig richt op dit onderwerp. Het gezamenlijk spelen van dit Lean Management Simulatiespel brengt de deelnemers in aanraking met de belangrijkste beginselen van Lean ManagementHet spel is bedoeld voor zowel het management als de werkvloer. Iedereen kan het spelen en op die manier de voordelen van Lean Management ervaren. 

Introductie Lean Management

Dit spel is een goede introductie voor Lean Management voor kleinere groepen, waarbij de deelnemers veel verspillingen in hun eigen organisatie zullen herkennen. Tijdens het spelen van het Lean Simulatiespel Bewustwording komen alle principes van Lean, inclusief samenwerken, aan bod.  

Het spel

De deelnemers aan het spel vormen gezamenlijk een robotfabriek. Deze fabriek produceert 3 modellen robots voor 1 klant. De robots worden gemaakt van verschillende kleuren en maten legosteentjes. Binnen de fabriek zijn verschillende functies / afdelingen en drie productie units. Deze afdelingen moeten samen de doelstelling van de fabriek, een zo hoog mogelijk rendement, realiseren. 

Analyse baten en lasten

Na elke spelronde wordt het financiële resultaat en de leverbetrouwbaarheid uitgerekend met een analyse van de oorzaak van baten en lasten en heeft het team de mogelijkheid om aan de hand van verschillende lean technieken de processen bij te stellen. Hierbij kan de spelleider sturend optreden, zodat de deelnemers het effect van de verschillende technieken direct kunnen ervaren.   

Wat leert u?

Na het spelen van het spel hebben de deelnemers: 

  • Een eerste indruk van hoe Lean Management hen kan helpen bij het optimaliseren van de werkprocessen 
  • Kennis gemaakt met de grondbeginselen van Lean Managament, met daarbij aandacht voor zaken als KlantwaardeContinue stroomPullKanban5S7 vormen van verspillingVisueel management 
  • De effecten en voordelen van continue verbeteren in een groep ervaren

Hoe kunt u het spel inzetten?

Het spel kan ingezet worden als onderdeel van een teamsessie, gewoon omdat het leuk is én omdat het een makkelijke manier is om met elkaar in gesprek te komen over het onderwerp. Daarnaast is het spel goed in te zetten bij de start van een Lean Management en/of verandertraject. Het spel kan op twee manieren gespeeld worden waarbij in het ene geval de deelnemers zelf ontdekken welke Lean technieken ze willen toepassen. Daarnaast is het mogelijk om te werken met vooraf vastgestelde spelronden, waarbij per speelronde een bepaalde techniek wordt uitgelegd en direct moet worden toegepast. 

Praktische informatie

  • Voor spel reserveren wij 3,5  – 4 uur, inclusief discussie over eigen thema’s, welke wij vooraf met u bespreken
  • Aan het spel dienen minimaal 4 personen deel te nemen 
  • Het spel wordt in verschillende ronden gespeeld, zodat de door de groep bedachte verbeteringen direct ervaren worden 
  • Tarieven zijn beschikbaar op aanvraag, onder andere afhankelijk van de groepsgrootte
  • Het spel wordt bij u op locatie gespeeld 
  • Deelnemers aan de training kunnen 3 PE punten verkrijgen in het kader van het verrichten van permanente educatie activiteiten  
  • Accent Advies heeft een CRKBO registratie waardoor wij, indien gewenst, de training btw-vrij kunnen aanbieden

Meer informatie?

Wilt u meer weten hoe ons Lean Simulatiespel uw medewerkers de voordelen van lean management leren ontdekken? Download dan bijgaande brochure of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.
Download brochure