Lean Simulatiespel – Snelle basis

Leer de eerste beginselen van Lean Management

Om op een snelle, leerzame – en vooral ook leuke – manier te ontdekken wat Lean Management betekent voor een organisatie en je eigen werk heeft Accent Advies een simulatiespel ontwikkeld dat zich volledig richt op dit onderwerp. Het gezamenlijk spelen van dit Lean Management Simulatiespel brengt de deelnemers in aanraking met de eerste beginselen van Lean ManagementHet spel is bedoeld voor zowel het management als de werkvloer. Iedereen kan het spelen en op die manier de voordelen van Lean Management ervaren. 

Het spel

Je bent met elkaar 1 groot team​. Het is de bedoeling dat iedereen elke tennisbal heeft aangeraakt, waarbij je met elkaar probeert om zoveel mogelijk tennisballen van het begin naar het eindpunt te brengen. Hiervoor heb je 2 minuten de tijd. Bij het doorgeven moeten de ballen “airtime” hebben en mag je de bal niet naar je buurman/-vrouw naast je gooien of overgeven. De tennisballen mogen niet op de grond vallen.    

Wat leert u?

Na het spelen van het spel hebben de deelnemers: 

  • Een eerste indruk van hoe Lean Management hen kan helpen bij het optimaliseren van de werkprocessen 
  • Kennis gemaakt met de grondbeginselen van Lean Managament, met daarbij aandacht voor zaken als flow, pull, standaard werken, verspillingen 
  • De effecten en voordelen van continue verbeteren in een groep ervaren 

Hoe kunt u het spel inzetten?

Het spel kan ingezet worden als onderdeel van een teamsessie, gewoon omdat het leuk is én omdat het een makkelijke manier is om met elkaar in gesprek te komen over het onderwerp. Omdat het spel met grote groepen gespeeld kan worden en niet te lang duurt kan het een leuke en goede start zijn van een uitgebreider Lean Management en/of verandertraject.   

Praktische informatie

  • Voor het spel reserveren wij 1  1,5 uur, inclusief discussie over eigen thema’s, welke wij vooraf met u bespreken
  • Aan het spel dienen minimaal 20 personen deel te nemen 
  • Het spel wordt in verschillende ronden gespeeld, zodat de door de groep bedachte verbeteringen direct ervaren worden 
  • Tarieven zijn beschikbaar op aanvraag, onder andere afhankelijk van de groepsgrootte
  • Het spel wordt bij u op locatie gespeeld 
  • Accent Advies heeft een CRKBO registratie waardoor wij, indien gewenst, de training btw-vrij kunnen aanbieden 

Meer informatie?

Wilt u meer weten hoe ons Lean Simulatiespel uw medewerkers de voordelen van lean management leren ontdekken? Download dan bijgaande brochure of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.
Download de brochure