Management Game Simulatiespel

Ervaar de impact van risico– en lean management

Om op een snelle, leerzame – en vooral ook leuke – manier te ontdekken wat risico en lean management betekent voor uw organisatie heeft Accent Advies een simulatiespel ontwikkeld dat zich volledig richt op dit onderwerp. Het gezamenlijk spelen van de Management Game laat de deelnemers de impact ervaren van keuzes op het vlak van risico– en lean management. Tijdens het spelen worden de deelnemers uitgedaagd om risico’s en verspillingen te zien, afwegingen te maken tussen mogelijke maatregelen, en beslissingen te nemen over het al dan niet wegnemen van de risico’s en verspillingen. 

Het spel

Het simulatiespel ‘Management Game’ draait om een fictieve, internationaal opererende chocoladeproducent met vier bedrijfsprocessen, die wordt geleid door een directieteam,de deelnemers. Door producten te vervaardigen en te verkopen en de klanttevredenheid hoog te houden, kan men geld verdienen en het marktaandeel vergroten. Het spel wordt gespeeld tegen andere chocoladeproducenten en het bedrijf met de meeste punten wint. Het winnende bedrijf heeft de risico’s adequaat beheerst, verspillingen geminimaliseerd, en het (maatschappelijk) rendement gemaximaliseerd. 

Wat leert u?

Het spel creëert bewustwording omtrent het belang van een goede bedrijfsvoeringNa het spelen van het spel hebben de deelnemers:  

  • Een groter bewustzijn van (operationele en financiële) risico’s en verspillingen  
  • Kennis gemaakt met risico’s en verspillingen in verschillende bedrijfsprocessen  
  • Inzicht gekregen in mogelijke maatregelen om risico’s te verminderen en verbeteringen te stimuleren  
  • Met elkaar gediscussieerd over risico- en lean management in de eigen organisatie 

Hoe kunt u het spel inzetten?

Het spel kan ingezet worden als onderdeel van een teamsessie. Het spel is leerzaam en leuk. Daarnaast is het een makkelijke manier om met elkaar in gesprek te komen over de drie onderwerpen en een bredere blik te stimuleren bij mensen met een specifieke focus. Het spel is branche-generiek en ontwikkeld voor mensen werkzaam in financiële functies dan wel finance eindverantwoordelijken. Ter bevordering van diversiteit aan tafel kunnen andere disciplines ook deelnemen. Diversiteit in de groep zorgt voor goede kruisbestuiving en verdieping van de onderlinge communicatie: een voorwaarde voor een risicobewuste en efficiënte organisatie! 

Praktische informatie

  • Voor het spel reserveren wij 2,5 – 3 uur, inclusief discussie over eigen thema’s, welke wij vooraf met u bespreken
  • Aan het spel dienen minimaal 8 personen deel te nemen 
  • Tarieven zijn beschikbaar op aanvraag, onder andere afhankelijk van de groepsgrootte
  • Het spel wordt bij u op locatie gespeeld 
  • Deelnemers aan de training kunnen 2 PE punten verkrijgen in het kader van het verrichten van permanente educatie activiteiten 
  • Accent Advies heeft een CRKBO registratie waardoor wij, indien gewenst, de training btw-vrij kunnen aanbieden 

Meer informatie?

Wilt u meer weten hoe ons Management Game uw medewerkers kennis laat op doen van risicomanagement en lean management? Download dan bijgaande brochure of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.
Download brochure