ORM Simulatiespel

Ervaar operationele risico’s voor financiële instellingen

Om op een snelle, leerzame – en vooral ook leuke – manier te ontdekken wat Operational Risk Management (ORM) betekent voor een organisatie in de financiële dienstverlening heeft Accent Advies een simulatiespel ontwikkeld dat zich volledig richt op dit onderwerp. Het gezamenlijk spelen van het ORM spel laat de deelnemers de impact ervaren van keuzes op het vlak van Operational Risk Management. Tijdens het spelen worden de deelnemers uitgedaagd om operationele risico’s te zien en afwegingen te maken tussen mogelijke maatregelen.  

Het spel

Het simulatiespel ‘ORM’ draait om een fictieve financiële instelling met vier bedrijfsprocessen, die wordt geleid door een directieteam, de deelnemers. Door diensten te verkopen en te leveren en de klanttevredenheid hoog te houden, kan men geld verdienen en het marktaandeel vergroten. Het spel wordt gespeeld tegen andere financiële instellingen en de instelling met de meeste punten wint. De winnende financiële instelling heeft de risico’s adequaat beheerst en het (maatschappelijk) rendement gemaximaliseerd.  

Wat leert u?

Na het spelen van het spel hebben de deelnemers: 

  • Een groter bewustzijn van operationele risico’s 
  • Kennis gemaakt met operationele risico’s in de verschillende processen van een financiële dienstverlener 
  • Inzicht gekregen in mogelijke maatregelen om operationele risico’s te verminderen 
  • Met elkaar gediscussieerd over Operational Risk Management in de eigen organisatie  

Hoe kunt u het spel inzetten?

Het spel kan ingezet worden als onderdeel van een teamsessie, gewoon omdat het leuk is én omdat het een makkelijke manier is om met elkaar in gesprek te komen over het onderwerp. Het spel is speciaal ontwikkeld voor mensen werkzaam in de financiële dienstverlening. Diversiteit in de groep zorgt voor goede kruisbestuiving en verdieping van de onderlinge communicatie: een voorwaarde voor een risicobewuste en efficiënte organisatie! 

Praktische informatie

  • Voor het spel reserveren wij 2,5 – 3 uur, inclusief discussie over eigen thema’s, die wij vooraf met u bespreken
  • Aan het spel dienen minimaal 8 personen deel te nemen 
  • Tarieven beschikbaar op aanvraag, onder andere afhankelijk van de groepsgrootte
  • Het spel wordt bij u op locatie gespeeld 
  • Deelnemers aan de training kunnen 2 PE punten verkrijgen in het kader van het verrichten van permanente educatie activiteiten.  
  • Accent Advies heeft een CRKBO registratie waardoor wij, indien gewenst, de training btw-vrij kunnen aanbieden 

Meer informatie?

Wilt u meer weten hoe ons ORM Simulatiespel uw medewerkers bewuster maakt van de risico's binnen een financiële instelling? Download dan bijgaande brochure of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.
Download brochure