Risicomanagement Simulatiespel

Ontdek de gevolgen van risico’s voor woningcorporaties

Om op een snelle, leerzame – en vooral ook leuke – manier te ontdekken wat risicomanagement betekent voor een woningcorporatie heeft Accent Advies een simulatiespel ontwikkeld dat zich volledig richt op dit onderwerp. Het gezamenlijk spelen van het Risicomanagement Simulatiespel voor woningcorporaties laat de deelnemers de impact ervaren van keuzes op het vlak van risicomanagement. Tijdens het spelen worden de deelnemers uitgedaagd om risico’s te zien en afwegingen te maken tussen mogelijke maatregelen.  

Het spel

Het Risicomanagement Simulatiespel voor woningcorporaties draait om een fictieve woningcorporatie met vier bedrijfsprocessen, die wordt geleid door een management team, de deelnemers. Door de huurder door de bedrijfsprocessen heen te laten lopen en de klanttevredenheid daarbij hoog te houden, kan men geld verdienen en het marktaandeel vergroten. Het spel wordt gespeeld tegen andere woningcorporaties en de corporatie met de meeste punten wint. De winnende corporatie heeft de risico’s adequaat beheerst, verspillingen geminimaliseerd, en het maatschappelijk rendement gemaximaliseerd. 

Wat leert u?

Na het spelen van het spel hebben de deelnemers: 

  • Een groter bewustzijn van risicos binnen een woningcorporatie 
  • Kennis gemaakt met risico’s in de verschillende processen van een woningcorporatie 
  • Inzicht gekregen in mogelijke maatregelen om risico’s te verminderen 
  • Met elkaar gediscussieerd over risicomanagement in de eigen woningcorporatie 

Hoe kunt u het spel inzetten?

Het spel kan ingezet worden als onderdeel van een teamsessie, gewoon omdat het leuk is én omdat het een makkelijke manier is om met elkaar in gesprek te komen over het onderwerp. Het spel is speciaal ontwikkeld voor mensen die werkzaam zijn in de corporatiesector. Diversiteit in de groep zorgt voor goede kruisbestuiving en verdieping van de onderlinge communicatie: een voorwaarde voor een risicobewuste en efficiënte organisatie! 

Praktische informatie

  • Voor het spel reserveren wij 2,5 – 3 uur, inclusief discussie over eigen thema’s, welke wij vooraf met u bespreken
  • Aan het spel dienen minimaal 8 personen deel te nemen 
  • Tarieven zijn beschikbaar op aanvraag, onder andere afhankelijk van de groepsgrootte 
  • Het spel wordt bij u op locatie gespeeld 
  • Deelnemers aan de training kunnen 2 PE punten verkrijgen in het kader van het verrichten van permanente educatie activiteiten 
  • Accent Advies heeft een CRKBO registratie waardoor wij, indien gewenst, de training btw-vrij kunnen aanbieden 

Meer informatie?

Wilt u meer weten hoe ons Risicomanagement Simulatiespel voor Woningcorporaties uw medewerkers risicobewuster kan maken? Download dan bijgaande brochure of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier
Download brochure