Training Lean in de Zorg

Leg de basis voor Lean Management

De zorgsector heeft te maken met klanten en een externe omgeving die steeds meer eisen stellen aan de bedrijfsvoering. Er wordt onder andere een uitstekende en meetbare kwaliteit, een snellere doorlooptijd van patiënten en een doelmatige uitvoering tegen een zo scherp mogelijke prijs verwacht. Tijdens de Training Lean in de Zorg wordt een solide basis voor Lean Management gelegd om aan deze uitdagingen het hoofd te bieden. De deelnemers krijgen goed zicht op de mogelijkheden die Lean brengt voor de eigen zorgorganisatie.

Praktijkvoorbeelden

Aan de hand van diverse voorbeelden uit de praktijk krijgt u inzicht in de meest gehanteerde Lean technieken en leert u deze toe te passen op uw eigen situatie. Eén van de onderdelen is ons Lean simulatiespel waarin de theorie en praktijk elkaar raken. 

Hoe helpt het u in uw dagelijks werk?

Door deze training bent u in staat om de basisprincipes van Lean Management toe te passen in uw dagelijks werk. Na afloop van de training: 

 • Herkent u door procesgericht denken de verspillingen in uw processen 
 • Kunt u de Lean vertaalslag naar uw eigen werkomgeving maken 
 • Kunt u direct met een aantal Lean technieken aan de slag in uw organisatie 
 • Heeft u zicht op de ‘do’s & don’ts’ bij een Lean implementatie en bent u voorbereid om anderen in de organisatie mee te krijgen 
 • Bent u enthousiast over Lean en wilt u er direct mee aan de slag 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze training Lean Management in de Zorg? Download dan hier de brochure.
Download brochure

Wat leert u?

 • Basis Lean principes en verspillingen herkennen 
 • Waardestroomanalyse (VSM en Makigami) 
 • 5S (werkplekinrichting en visualisatie) 
 • Flow en Kanbansystemen 
 • Kaizens en PDCA (Plan – Do – Check – Act) uitvoeren 
 • Diverse Lean Six Sigma analyse technieken 
 • Cultuur, mens en organisatie 

Open inschrijving

In het voor- en najaar organiseren we een open inschrijving training. U kunt zich inschrijven voor deze training via onderstaand formulier. Na uw inschrijving wordt u benaderd door een van de trainers om af te stemmen of dit de juiste training is voor u. Tevens zullen zij u informeren op welke datum de training bij voldoende belangstelling zal plaatsvinden.

Voor wie?

De training Lean in de Zorg is speciaal ontwikkeld voor iedereen in de zorg die de grondbeginselen van Lean Management wil gebruiken in zijn/haar dagelijks werk of actief wil deelnemen in Lean werkgroepen. 

Praktisch

De training Lean in de Zorg is een tweedaagse training in ons kantoor in Baarn, maar kan ook ‘in huis’ worden verzorgd. De training vindt plaatst in een kleine groep, van maximaal acht personen en wordt verzorgd door een trainer met ruime praktijkervaring. We behandelen de theorie vanuit praktijk, met veel cases. Daarnaast passen we de theorie aan de hand van een simulatiespel direct toe in de praktijk.

Kosten

De kosten voor de tweedaagse training bedragen €1.250 per deelnemer.

Accent Advies heeft een CRKBO registratie, waardoor wij de trainingen eventueel btw-vrij kunnen aanbieden.