Training Risicomanagement Woningcorporaties

Leer risicoanalyse-technieken voor uw eigen corporatie

Woningcorporaties hebben te maken met grote (financiële) risico’s. Van alle medewerkers, op alle niveau, wordt verwacht dat zij in meer of mindere mate zich bewustzijn van de risico’s. Wij hebben een brede ‘in huis’ risicomanagement training speciaal voor u samengesteld voor een brede groep medewerkers. Bij deze ‘in huis’ training krijgt u aan de hand van diverse voorbeelden uit de praktijk van verschillende woningcorporaties inzicht in de meest gehanteerde risicoanalyse-technieken en leert u deze toe te passen op uw eigen situatie.

In deze training kijken we naar zowel financiële als niet- financiële risico’s binnen woningcorporaties. Aan de hand van een simulatiespel voor woningcorporaties worden een aantal belangrijke risico’s voor woningcorporaties besproken.

Hoe helpt het u in uw dagelijks werk?

Door deze training bent u in staat om de basisprincipes van risicomanagement toe te passen in uw dagelijks werk. Na afloop van de training kunt u de belangrijkste risico’s in uw woningcorporatie onderkennen en maatregelen treffen om risico’s te beperken.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de training Risicomanagement Woningcorporaties? Download dan hier de brochure.
Download brochure

Wat leert uw organisatie?

  • De organisatie krijgt op alle niveaus een groter bewustzijn van risico’s
  • Uw medewerkers maken kennis met risico’s en verspillingen in de verschillende (primaire) processen van een woningcorporatie
  • Uw medewerkers leren te bepalen welke risico’s het belangrijkst zijn voor de organisatie.
  • Medewerkers krijgen inzicht in mogelijke maatregelen om risico’s te verminderen en verbeteringen te stimuleren
  • Welke risico’s kun je accepteren en welke moet je juist voorkomen?
  • Wat het belang is van een gezonde risicocultuur en hoe je daar handen en voeten aan geeft.

De belangrijkste winst van deze ‘in huis’ training zit in het feit dat er met elkaar ónderling en in groepsverband gediscussieerd wordt over risicomanagement in de eigen corporatie.

Voor wie?

De ‘in huis’ training risicomanagement is is speciaal ontwikkeld voor alle medewerkers van woningcorporaties die zelf  aan de slag moeten gaan met risicomanagement in hun dagelijkse werk.

Praktisch

De ‘in huis’ training risicomanagement is in principe een ééndaagse training op uw locatie. Het is onze ervaring dat voor het simulatiespel en voor de effectiviteit van de training minimaal 15 medewerkers moeten deelnemen. De training wordt verzorgd door meerdere trainers met ruime praktijkervaring. We behandelen de theorie vanuit praktijk.

Kosten

De kosten voor de training worden in overleg bepaald, afhankelijk van het aantal deelnemers

Accent Advies heeft een CRKBO registratie, waardoor wij de trainingen eventueel btw-vrij kunnen aanbieden