Training Tijdstudies

Verkrijg inzicht in verspilling en verbeterpotentieel

Objectieve data uit een tijdstudie geeft u een schat aan informatie over verspillingen en verbeterpotentieel binnen uw organisatie. Daarnaast zijn dergelijke data heel goed te gebruiken bij het onderbouwen begrotingsvraagstukken of werkdrukanalyse. U kunt tijdstudie onderzoeken discussies feitelijk maken en besluiten nemen op basis van feiten en niet op een ‘onderbuikgevoel’. Hierbij is het belangrijk dat de uitkomsten van een dergelijk onderzoek ook gedragen worden door de organisatie 

Hoe helpt het u in uw dagelijks werk?

Tijdens de training ‘Tijdstudies’ krijgt u aan de hand verschillende voorbeelden en praktijkopdrachten de basis rondom het uitvoeren van (complexe) tijdstudies uitgelegd. Het opzetten van een onderzoek maakt onderdeel uit van de training en kan indien gewenst meteen na de training worden ingezet. 

Na afloop van de training kunt u: 

  • Een tijdstudie onderzoek opzetten en uitvoeren 
  • Activiteiten en processen identificeren die geen waarde aan uw product of dienst voor uw klant toevoegen 
  • Activiteiten en processen normeren om bijvoorbeeld een kostprijsmodel te maken. 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze Lean Management Expert training? Download dan hier de brochure.
Download

Wat leert u? 

  • Het verschil tussen de verschillende type tijdstudie en hoe deze het best ingezet kunnen worden 
  • Een Multi Moment opname (MMO) en een Continue Tijdstudie (CTS) onderzoek opzetten 
  • Activiteiten op een MECE (mutually exclusive collectively exhaustive) manier vaststellen 
  • Uitkomsten van de metingen interpreteren 
  • Verbeterideeën vastleggen en de toegevoegde waarde hiervan voor een tijdstudie onderzoeken 
  • Het verschil tussen waarde toevoegende, indirect waarde toevoegende en niet waarde toevoegende activiteiten en hoe dit in te zetten is bij het bepalen van opslagfactoren

Open inschrijving

In het voor- en najaar organiseren we een open inschrijving training. U kunt zich inschrijven voor deze training via onderstaand formulier. Na uw inschrijving wordt u benaderd door een van de trainers om af te stemmen of dit de juiste training is voor u. Tevens zullen zij u informeren op welke datum de training bij voldoende belangstelling zal plaatsvinden. 

Voor wie?

De training Tijdstudies is speciaal ontwikkeld voor iedereen die de grondbeginselen van tijdstudies wil gebruiken in zijn/haar dagelijks werk en/of actief wil deelnemen in Lean werkgroepen. Denk bijvoorbeeld aan: productie-, zorg- of kantoormedewerkers, groepsleiders of afdelingsmanagers. 

Praktisch

De training Tijdstudies is een eendaagse training op ons kantoor in Baarn, maar kan ook ‘in huis’ worden verzorgd. De training vindt plaatst in een kleine groep, van maximaal tien personen en wordt verzorgd door een trainer met ruime praktijkervaring. We behandelen de theorie vanuit praktijk, met veel cases. We gaan de ‘werkvloer’ op om met behulp van onze Accent Pro app tijdstudies uit te voeren.

Kosten

De kosten voor de halve dag training bedragen €800 per deelnemer.

Accent Advies heeft een CRKBO registratie, waardoor wij de trainingen eventueel btw-vrij kunnen aanbieden.