Strategische uitdagingen voor de corporatiesector in corona tijd

Niets lijkt zo verlammend te zijn als onzekerheid. Maar onzekerheid biedt juist kansen voor de corporatiesector. Het brengt ook risico’s met zich mee. Dat er een recessie komt is zeker, maar hoe diep zal die zijn? Hoe ontwikkelen de rente, de waarde van ons bezit en de woningmarkt zich? Moeten we nu juist anticyclisch investeren en wat betekent dat? Wat wordt het ‘nieuwe normaal’?

Beelden opbouwen

De meeste directe crisismanagement maatregelen (veiligheid personeel, bewoners, reparaties) zijn nu wel genomen, maar hoe benader je de corona crisis nu strategisch zodat je succesvol uit de crisis komt? Een corporatie zal zich over verschillende strategische vragen moeten buigen en antwoorden bedenken die passen in verschillende voorstelbare toekomstscenario’s. Beelden opbouwen in de tijd, dus.

Onze beelden

Accent Advies heeft een aantal ‘beelden’ voor u uitgewerkt in dit artikel. We ondersteunen u graag bij het verder uitwerken van deze beelden in praktische scenario’s voor uw corporatie. Het is nu immers een goed moment ook om uw strategische risico’s en kansen te herijken.
Download publicatie

Wat biedt Accent Advies?

Met onze diepe kennis van de sector spiegelen uw corporatie aan de kansen, risico’s en scenario’s zoals die door andere corporaties onderkend worden. We doen dit in de vorm van online gesprekken en dialoogsessies met bestuur en management teams. Vaak vormt de uitkomst van deze gesprekken de input voor een online dialoogsessie met de RvC. We leggen dit vast in een overzichtelijke eindrapportage, die u, indien gewenst, met belangenhouders kunt delen.