Corporatiespel

woningcorporatie spelWoningcorporatiespel

Om op een snelle, leerzame – en vooral ook leuke – manier kennis te maken met de impact én mogelijkheden van risicomanagement en procesoptimalisatie voor een woningcorporatie heeft Accent Organisatie Advies een simulatiespel ontwikkeld dat zich volledig richt op dit onderwerp.

Aan de hand van het Woningcorporatiespel leren de deelnemers op leerzame én ludieke wijze hoe iedereen zelf kan bijdragen aan het beheersen van risico’s en het verhogen van efficiency, zodat het maatschappelijk rendement wordt vergroot.

Hoe helpt het u in uw dagelijks werk?
Na het spelen van het spel hebben de deelnemers:

  • Kennis gemaakt met risico’s en verspillingen in verschillende processen van een woningcorporatie
  • Inzicht gekregen in mogelijke maatregelen om risico’s te verminderen en verbeteringen te stimuleren

Het spel kan ingezet worden als onderdeel van een teamsessie, gewoon omdat het leuk is én omdat het een makkelijke manier is om met elkaar in gesprek te komen over risicomanagement binnen de eigen organisatie: de sleutel tot een risicobewuste en efficiënte organisatie!
Deelnemers aan de training kunnen 2 PE punten verkrijgen in het kader van het verrichten van permanente educatie activiteiten.

STUUR NAAR_2

André van Diest, risicomanager van Ymere:

Wij vonden beide sessies erg leuk om te doen. Er was veel discussie aan de tafels en de deelnemers deden zeer actief mee (dat zien we soms ook wel anders) Ook merkte je dat risicomanagement leeft binnen Ymere en dat men er mee aan de slag wil. Hier zit natuurlijk wel een risico in dat het momentum dat er nu lijkt te zijn weg ebt als de verdere uitwerking van risicomanagement langer op zich laat wachten. Het was ook leuk om dat de discussies goed op de inhoud werden gevoerd en dat uiteindelijk iedereen toch aan het eind wel heel graag veel wil verdienen om eerste te worden.